Individuell hälsa

Hälsa kan betyda så mycket och det handlar inte bara om vad man väljer att äta eller hur man väljer att träna. Ibland så kan hälsa betyda att man ska dra ner på träningen eller till och med ta ett träningsbreak. Kanske får dina relationer lida för att du ägnar alldeles för mycket tid åt att se över din träning och dina matvanor? Detta är inte helt ovanligt och det blir mer vanligt då det även blir vanligare att vi fokuserar hårt på att följa de senaste hälsotrenderna.

Det finns vissa saker som är gemensamt för alla oss människor, men mycket har att göra med hur vi är som individer. Kanske tycker man inte om den alltid så omtalade nyttiga laxen? Kanske tycker man inte om spenat eller citrusfrukter? Vad gör man då? Självklart är det så att mycket av de nyttiga smakerna är obekanta för människor som är vana vid onyttig mat där fett, socker och salt men man kan faktiskt öva upp smakgommen.

Det som är nyttigt för din kompis behöver inte vara nyttigt för dig då ni ju är två skilda personer med olika kroppar, smaker och erfarenheter. Är det till exempel så att din kompis lever väldigt hälsosamt medan du själv är mindre nyttig så betyder inte det att du är sämre. Men har man en hälsosam kompis så kan man i många fall på ett lättare sätt själv närma sig ett nyttigare leverne. Därmed inte sagt att man ska göra precis som kompisen gör, men man kan ta hjälp av varandra. För dig kanske det räcker med att byta ut din vanliga frukost bestående av något onyttigt mot något nyttigt medan din kompis har avverkat det för många år sedan, men detta steg i rätt riktning är ju ändå väldigt bra för dig som individ.