Läkarintyg för högre behörighet i Stockholm

Det är enkelt att fixa körkortstillstånd för högre behörighet i Stockholm eller förlänga din högre behörighet. Såhär fixar du läkarintyg.

När du ska söka körkort för vissa typer av fordon som tung lastbil eller buss behöver du ett läkarintyg för högre behörighet. I Stockholm finns många mottagningar som erbjuder ett läkarintyg för högre behörighet. När du ska förlänga din behörighet så kan du även då behöva ett nytt läkarintyg. Oavsett vilket typ av läkarintyg du behöver så kan du fixa det relativt enkelt.

Behörighet för yrkesförare i Stockholm

I Stockholm finns det mängder med busschaufförer och kanske vill du vara en av dem? Ett läkarintyg anpassat för en sådan ansökning kostar omkring tusenlappen i Stockholmsområdet. Ett busskörkort brukar kallas D-körkort och kräver ett läkarintyg för högre behörighet. I Stockholm finns många mottagningar för detta. Om du istället är intresserad av ett C-körkort för lastbil så gäller samma sak där. Innan Transportstyrelsen provar din ansökan om körkortstillstånd för tung trafik så måste du skicka in ett läkarintyg för högre behörighet. När du väl fått lappen så kommer körkortet att behöva förnyas vart femte år.

Det betyder att du igen måste skicka in ett läkarintyg om du har hunnit fylla mer än 45 år. I vissa fall kan även ett läkarintyg behövas även fast du inte är 45 år gammal. Under ett läkarbesök så brukar man testa synen samt vid vissa kroniska sjukdomar som epilepsi eller diabetes så kan det även behövas ett extra läkarintyg från den läkare som behandlar din sjukdom. Din ansökan för förlängning av ditt körkort för högre behörighet måste skickas in till transportstyrelsen innan ditt gamla körkort går ut. När du besöker en mottagning för att få ett läkarintyg för högre behörighet i Stockholm så kan de oftast skicka in läkarintyget digitalt direkt till Transportstyrelsen. Även fast du hunnit fylla 45 år och måste komplettera din förlängning av högre behörighet med ett läkarintyg så ska du inte oroa dig. Det är bra att regelbundet kontrollera sin hälsa av många skäl, se det som en möjlighet att kontrollera så att du är vid god hälsa och om du inte skulle vara det har du ju en möjlighet att förbättra din hälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *