Tips och råd vid köp av sadelskåp

Häst är bäst! Så tycker nog dom flesta som håller på med just hästar och ridning. Det är inte bara ett intresse, utan en livsstil. Men med häst kommer också många tillbehör som man både behöver sköta om och hålla reda på och ett riktigt bra sadelskåp är en bra lösning – som både rymmer förvaring för många saker men som också håller dom i gott skick, jämfört med om dom ligger och dräller huller om buller.

Dom många prylarna är en av anledningarna till att man bör tänka till och kolla på olika alternativ när det är dags att köpa nytt sadelskåp.

Olika storlekar på sadelskåp

SadelSadelskåp finns i många olika modeller och storlekar. Ska man köpa ett skåp kan det vara klokt att välja ett lite större redan från början, för även om man har få saker och tillbehör för tillfället kommer dom knappast bli färre med tiden. Ett bra skåp rymmer mer än bara själva sadeln – du kan förvara hjälm, väst, träns, täcken och annat på samma ställe vilket skapar ordning och reda på ett enkelt sätt.

Med eller utan hjul?

Det finns även sadelskåp i olika storlekar med eller utan hjul. Här beror det lite på var skåpet ska placeras och hur flexibelt man vill att det ska vara. Ett skåp som är tänkt att stå på samma plats hela tiden behöver inte nödvändigtvis några hjul, men precis som att välja en större storlek redan från början kan det också vara värt att överväga ett med hjul.

Andra egenskaper och finesser

Sadelskåp kan också ha flera andra egenskaper och finesser förutom ovan nämnda och man bör självklart utgå från sina egna behov vid ett köp. Ett exempel är hur vida man har behov av ett bra lås eller inte. Tillbehör och prylar för häst och ridning är ofta dyra och det kan därför vara smart att köpa ett skåp utrustat med säkerhetslås, så att ens saker förvaras tryggt och säkert dygnet runt. Andra saker att fundera över är:

  • Material – finns bland annat i rostfritt stål och aluminium
  • Skåpets inredning – krokar, hyllor osv.

När det gäller just materialet beror det lite på hur slitstarkt skåp man behöver. Ska det flyttas runt mycket och kanske användas utomhus är det klokt att välja ett extra slitstarkt material, till exempel rostfritt stål, som klarar det mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *