Vardagsträna i naturen

Att leva ett liv där naturen är en del av ens vardag är inte en självklarhet för alla. I Sverige har vi en allemansrätt som alltså ger oss alla rätten att vara i skog och mark, men utnyttjar vi denna rätt till fullo? Inte alls. Det är endast en liten del av vår befolkning som faktiskt tar vara på all den vackra natur vi har omkring oss medan andra stressar p och går till gymmet och tränar. Utomhusvistelser känns för många endast naturligt under vår och sommar medan resten av året går till att skynda sig från en byggnad till en annan för att slippa frysa.

Att cykla eller promenera till och från jobb är en möjlighet för ganska många av oss och alla som har den möjligheten borde ta vara på den. Man kan se till att få massor av ”gratis” träning för att inte tala om extra energi från att vara utomhus om man tar vara på denna slags stunder i livet. Om man struntar i bilen, tåget eller bussen och istället ser till att ta sig fram till fots eller genom att cykla gör man inte bara sig själv en stor tjänst utan man gör även en stor miljöinsats genom att man inte förstör miljön med några avgaser när man går, joggar eller cyklar.

Om man har möjlighet att stiga upp lite tidigare än vad man brukar så kan man se till att ordna med det som ska ordnas hemma om man har barn som ska iväg till skola och dagis. Sedan kan man ta sig till jobbet i lugn och ro och ta med sig en nyttig och hälsosam frukost som man kan äta när man kommit fram i lugn och ro istället för att stressäta hemma innan man slänger sig in i bilen. Resultatet blir då ett mindre stressigt liv med mer frisk luft, vilket definitivt är en win-win.