Cykelsemester vid Göta Kanal

Cykelsemestrar har under lång tid varit associerade med budgetsemestrar innehållandes tält, liggunderlag och stormkök. På senare tid har dock en rad operatörer börjat erbjuda färdiga cykelpaket där allting är serverat. På nätet kan du hitta en rad olika paket som alla erbjuder dig att cykla nära Göta kanal. En del paket kan du kombinera med besök av några av de fantastiska utflyktsmål som Sverige har att erbjuda. Det finns till exempel utflykter till bland annat Läckö slott utanför Lidköping och Karlsborgs Fästning vid den stora sjön Vättern. Det finns också barnvänliga paket med helt bilfria vägar och speciella aktiviteter för barn.

Boende på Pensionat Prästgården

Att cykla nära Göta kanal är en fantastisk naturupplevelse. Många inleder sin cykelsemester på pensionat Prästgården som ligger i centrala Töreboda. Det är ett gammalt gult stenhus i herrgårdsstil med en härlig trädgård som ligger bara 300 meter från Göta Kanal. Det finns fem mysiga hotellrum som alla har eget badrum. Rummen är varsamt renoverade och har alla namn som anknyter till olika ställen runt Göta kanal. Det är det perfekta stället att påbörja er cykelsemester och många personer väljer att hyra cykel och hjälm på pensionatet.

Olika typer av aktiviteter

När du väl bestämt dig för att cykla nära Göta Kanal så kan du lägga till en massa olika aktiviteter i ditt upplevelsepaket. Du kan kombinera cyklingen med båt-turer, golf, hästridning och olika dagsutflykter. En mycket populär dagsutflykt går till Tiveden. Det finns också möjligheter att göra kulturella besök på de museer som finns i omgivningarna, till exempel kanalmuseet som berätta den fantastiska historien bakom Göta Kanal. Du kan även boka restaurangpaket och ta del av den lokala matkulturen. Det finns möjlighet att sova på hotell, pensionat men också i tält för den som gillar att kampa.

Hur fungerar en cykelsemester i praktiken?

Att cykla nära Göta kanal är en upplevelse utöver det vanliga. Du passerar genom vackra naturområden där det finns lövträd som är över 100 år gamla. Det finns ingen biltrafik och nästan inga backar. Du kan själva lägga upp hur många dagar du vill cykla men det vanligaste är att man cyklar mellan två till fyra dagar. Du kan själv vara med och bestämma hur långt du vill cykla varje dag och vilka utflykter du vill göra. Det går att kombinera cyklingen med båtturer så att du får uppleva alla de slussar som finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *