Löparryggsäck – Tips på vägen

Alla som någon gång sprungit med en ryggsäck på ryggen vet att de kan vara väldigt otympliga och obekväma att bära med sig när man har bråttom. Att jogga längre stunder med en vanlig ryggsäck är helt uteslutet. Men med löparryggsäckar går det betydligt bättre. Den stora fördelen är att de sitter mycket mer tight mot ryggen vilket gör löpningen enklare. Vid köp av ryggsäck för vandring, klättring, löpning eller vardagssyfte är det viktigt att välja rätt! När man söker ryggsäck kan det vara bra att också jämföra utbudet ordentligt. Ryggsäckar finns i otaliga modeller och webbutiker som outdoorexperten.se har en hel del intressant att gå igenom för att hitta rätt. För dig som tänkt köpa löparryggsäck följer här några punkter att tänka på i val av modell:

Axelremmarna

Genom att göra tunna och smala axelremmar håller tillverkarna nere tyngden på ryggsäcken. Men samtidigt kan detta att ryggsäcken inte blir tillräckligt bekväm. Var noga med att söka efter bekväma axelremmar som inte skaver eller skapar andra besvär.

Bröstbandet

Genom att det finns ett bröstband som håller samman axelremmarna kan ryggsäcken hållas tydligare på plats tätt mot kroppen. Här skiljer det sig inte speciellt mycket mellan de olika modellerna.

Passformen

Det är passformen som är allra viktigast i val av löparryggsäck. Samtidigt går det inte att ge något generellt råd på just denna punkt. Det handlar bara om att prova sig fram och känna sig för. För de som beställer produkten online är det viktigt att det är fri frakt och fri retur eftersom man aldrig kan vara säker på att den sitter bra förrän man testat på riktigt.

Höftbältet

Höftbältet avlastar tyngden och gör att ryggsäcken sitter tight. Gällande dessa två punkter skiljer sig inte modellerna åt speciellt mycket. Det som däremot skiljer modellerna åt är hur många fickor det finns på bältet, hur dessa sitter och är designade samt om det exempelvis finns speciella fickor för vattenbehållare.

Storleken

Även här är det främst en smaksak. Men generellt ska man inte köpa större än vad man behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *