Träna efter årstid

Att träna är för många en självklar del av vardagen, men lika många ser inte till att anpassa sin träning efter årstid. Att se till att ta vara så mycket som möjligt på det väder som Sverige för tillfället erbjuder kan göra din träning mycket mer spännande. Tänk dig exempelvis att under vintern åka skidor och skridskor istället för att krångla på dig alla de extra kläder som behövs om man istället väljer att löpträna under vintern. Det är bättre att använda de extra kläderna i skidspåret eller ute på isen.

Under sommaren är det lätt att använda hela staden, skogen och alla parker som träningslokal då man inte behöver så mycket kläder ens här i Sverige om man tränar utomhus. Man kan använda massor av redan existerande saker som hjälp i sin träning utomhus. Detta finns det många exempel på och har du lite dålig fantasi så kan du bara söka efter andra som tar vara på vad naturen har att erbjuda som träning.

Enkla första steg för att ge sig ut mer i sin träning är att tänka på sådana enkla saker som exempelvis uppförsbackar. Att löpträna i riktiga backar är ju mer nära verkligheten än att träna på ett löpband som man ställs in för att det ska ge en effekt av att man springer i uppförsbacke. På samma sätt kan man ge sig ut på sjön istället för att använda roddmaskin på gymmet. För alla som har fysiska jobb är det mycket enkelt och härligt – se på era jobb som betald gymverksamhet 8 timmar om dagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *